FATF  لقلقه زبان هیات دولت شده است-راهبرد معاصر

FATF  لقلقه زبان هیات دولت شده است

پس از اظهارات متعدد رئیس جمهور و معاون اول درباره تصویب هرچه زودتر لوایح FATF، سخنگوی دولت، وزیر اقتصاد و رئیس دفتر رئیس جمهور نیز در سخنان پرتکراری خواستار تعیین تکلیف شدن هرچه زودتر پالرمو و سی اف تی شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۲ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 30
کد خبر: ۲۶۴۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ با گذشت زمان و رسیدن التیماتوم تعیین شده از سوی ایران مبنی بر کاهش تعهدات برجامی و همچنین نزدیکی به زمان تعیین شده برای تصویب لوایح FATF، اعضای دولت مکررا در اظهارات خود خواستار تصویب لوایح فوق شده و در این مسیر به ابزار تهدید نیز متوسل شده اند.

 

در پایان جلسه امروز هیات دولت، وزرا و معاونین رئیس جمهور با حضور در میان خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ دادند. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور نیز با حضور در این جمع به انتقاد از مخالفین FATF  پرداخته و صداسیما را مورد هجمه قرار داد. رئیس دفتر رئیس جمهوری گفت: متاسفانه صدا و سیما در مورد لوایح FATF یک طرفه عمل می‌کند، مواضع دولت و سخنان موافقان را پخش نمی‌کند. بلکه بیشتر سخنان افراد خاص که مخالف هستند را پخش می‌کند، حتی سخنان رئیس جمهوری را بریده بریده منتشر می‌کند.

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری اضافه کرد: دولایحه از چهار لایحه‌ای که به مجلس رفته، تصویب شده و سومین لایحه پالرمو بود که مجلس آن را تصویب کرده شورای نگهبان هم هیچ اشکالی نگرفته است.  هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ایرادی به این لایحه گرفته، و لایحه به مجمع برگشته است.  مجمع بر اساس آئین‌نامه داخلی باید ظرف یک سال به آن رسیدگی می کرده و اگر در مدت زمان یک سال رسیدگی نمی‌شده به نظر قبلی شورا برمی‌گشته است.

 

واعظی ادامه داد: این لایحه در این یک سال رسیدگی نشده و الان برگشته است. اکنون هم معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و هم بسیاری از حقوقدانان اعتقادشان بر این است که این لایحه الان تبدیل به قانون شده و  رئیس جمهوری می‌توانند آن را برای ابلاغ بفرستند. به اعتقاد ما باید از فرصت استفاده کنیم و نگذاریم که خودمان، خودمان را تحریم کنیم.

 

وی در پاسخ به کسانی که می‌گویند با تصویب لوایح مربوط به FATF اطلاعات کشور به خارجی‌ها داده می شود، گفت: کسانی که این سخنان را بیان می کنند اصلا روابط خارجی و بانکی را نمی‌دانند، الان هم در خرید و فروش‌هایی که در حال انجام است در همین حد هم اطلاعات تبادل می شود و این اطلاعات خیلی مانع کار نیست.

 

 مخالفان لوایح FATF مسئولیت عدم تصویب لوایح را بپذیرند

 

رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: کسانی که الان مانع شده اند یا تبلیغ می کنند که این لوایح نباید تصویب شود باید روشن با مردم صحبت کنند و مسئولیت عدم تصویب این لوایح را بپذیرند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه صدا و سیما یک طرفه عمل می کند، گفت: صدا و سیما مواضع دولت و سخنان موافقان - چه حقوق‌دان‌ها و دانشگاهی‌ها را - پخش نمی‌کند. بلکه بیشتر سخنان افراد خاص که مخالف هستند یا خود آنها بخشی را به عنوان مستند تولید می‌کنند و ویژه و هر آن چه که دلشان می‌خواهد را آماده و پخش می کند و حتی سخنان رئیس جمهوری را بخش بخش منتشر می‌کند که کار صحیحی نیست.

 

واعظی تصریح کرد: برای موضوعی که ملی است باید بیطرفانه و ملی برخورد کنیم و با مردم صریح و روشن صحبت کنیم تا کسانی که مخالفت می‌کنند، بدانند (کارشان)  به نفع آینده کشور نخواهد بود.

 

وزیر امور اقتصاد و دارایی: مهلت FATF کمتر از چهار ماه است

وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: از آنجایی که یک ماه پیش از برگزاری اجلاس اصلی FATF، اجلاس مقدماتی آن برگزار می‌شود ما باید پیش از اجلاس مقدماتی گزارشی از وضعیت خود ارائه دهیم تا شرایط‌ مان در اجلاس مقدماتی بررسی و تعیین تکلیف شود بنابراین مهلت‌مان خیلی کمتر از چهار ماه است.

 

به گزارش ایسنا، فرهاد دهپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره مهلت سازمان FATF به ایران اظهار کرد: ما در گذشته چندین بار از FATF درخواست تمدید مهلت کرده‌ایم که با درخواستمان موافقت شده است، اما این مرتبه به ما هشدار داده‌اند که این آخرین بار است و دیگر مهلت ایران قابل تمدید نیست.

 

وی با بیان این‌که مهلت واقعی ایران برای تعیین تکلیف وضعیت خود در FATF کمتر از چهار ماه است، خاطر نشان کرد: در واقع مهلت اصلی ما چهار ماه نیست، بلکه کمتر از آن است چرا که یک ماه قبل از اجلاس اصلی FATF، اجلاس مقدماتی آن تشکیل می‌شود و ما نیز باید پیش از برگزاری اجلاس مقدماتی گزارشی ارائه کنیم تا در این اجلاس وضعیت ایران بررسی و تعیین تکلیف شود.

 

وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: بنابراین مهلت‌مان خیلی کمتر از چهار ماه است و طبیعی است اگر در این مهلت کارهای مربوطه در داخل کشور انجام نشود، به طور خودکار وارد لیست سیاه FATF می‌شویم و پس از آن برای خروج از لیست سیاه باید مجددا برنامه اقدام بنویسیم که ممکن است آن زمان شرایط سخت‌تری را مطرح کنند.

 

دژپسند همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره علت عدم تصمیم‌گیری درباره FATF در طول 19 سال گذشته پرسید، به اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته در این خصوص اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی سال‌های گذشته آیین‌نامه قانون مقابله با پولشویی را با حدود 258 ماده تهیه کردیم و سیر تصویب آن نیز طی شد که این اقدام کمک بسیاری به ما در FATF کرد و تعداد زیادی از بندهای برنامه جامع را پوشش می‌داد.

 

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطر نشان کرد: تشکیل مرکز مستقل اطلاعات مالی از دیگر اقداماتی است که در این زمینه انجام شده و قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به آن تصویب شده است که ما این موارد را به FATF گزارش کرده‌ایم و در حال حاضر دو لایحه قانونی پالرمو و CFT وجود دارد که در حال طی کردن مراحل آن هستیم که به نتیجه برسیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده